Prebiyotik ve Probiyotiklerin Bağışıklık Sistemindeki Etkisi-Prebiyotik ve Probiyotiklerin Bağışıklık Sistemindeki Etkisi

Prebiyotik ve Probiyotiklerin Bağışıklık Sistemindeki Etkisi

Prebiyotik ve Probiyotiklerin Bağışıklık Sistemindeki Etkisi

Kilo vermek ya da istenilen kiloda kalabilmek için beslenme en büyük etmendir. Zararlı besinler tüketmemek kadar yağ yakmaya yardımcı olacak gıdaları da diyet listesine koymak gerekir.

  • Probiyotik ve Prebiyotik Arasındaki Fark Nedir?

Probiyotik, sindirim sistemi ve vücudun işleyişi üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinen canlı bakteri ve mayalardır. Bakteri denildiğinde olumsuz bir şeymiş gibi çağrışım yapsa da probiyotikler dost bakterilerdir. Prebiyotik ise bağırsak florası içerisinde yer alan dost bakterileri besleyen ve çoğalmasına yardımcı olan bileşiklerdir. Sindirilemeyen bu bileşikler bakterilerin aktif hale geçmesine  yardımcı olurlar. Bitkiler içerisinde bulunurlar. Prebiyotik içeren bir besin yediğinizde ölmeden bağırsaklara kadar ilerlemeyi başarırlar.

Probiyotik ve prebiyotik arasındaki fark, diyet yapanlar tarafından çok merak edilmektedir. Aralarındaki fark biri olmadan diğerinin etkisinin tam olarak ortaya çıkmamasıdır. Probiyotikler, prebiyotikler olmadığında fazla yarar sağlamazlar. Bunun nedeni prebiyotiklerin bağırsaklardaki bakterileri düzenleyen özel lifler olmasıdır. Vücut dışarıdan aldığı bu lifleri sindirmez. Bunun yerine kalın bağırsakta fermente ederek dost bakterilerin artmasına yardımcı olurken kötü bakterilerin ise azalmasını sağlar.

Formena Diyet Yemekleri - Probiyotik Önemi

  • Probitotik Almanın Faydaları

Kilo vermek amacıyla gittiğiniz diyetisyen size takviye olarak probiyotik almayı önerecektir. Probiyotiğin etkili olması için ise diyet yemekleri listenize prebiyotik içeren gıdalar koyacaktır. Bunun amacı bağırsak sağlığınızı koruyarak sağlıklı kilo vermenizi sağlamaktır.

Probiyotiklerin insan sağlığı üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Sindirim sistemi, kalp sağlığı ve bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olurlar. Hayvanlar üzerinde yapılan bir deneyden elde edilen sonuçlar ise bağırsakta yer alan dost bakterilerin etkisini bir kez daha kanıtlamıştır. Düzenli probiyotik kullanımı bağışıklık sistemini güçlendirirken kolon kanserine karşı koruyucudur.

Formena olarak diyet yemeklerimizde, prebiyotik ve probiyotik önemini de göz önünde bulunduruyoruz. Diyetisyen kontrolünde hazırlanan diyet yemek paketlerimizden satın almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri