Yağ Yaktıran En Etkili Detoks Suyu Tarifleri-Yağ Yaktıran En Etkili Detoks Suyu Tarifleri

Yağ Yaktıran En Etkili Detoks Suyu Tarifleri

Yağ Yaktıran En Etkili Detoks Suyu Tarifleri

Detoks suyu, sindiriminizi iyileştirmenize, metabolizmanızı hızlandırmanıza ve kilo vermenize yardımcı olabilecek lezzetli ve sağlıklı bir içecektir. Detoks suyu, idrar yoluyla toksinleri dışarı atarak vücudunuzu arındırmaya yardımcı olur. Ayrıca vücudunuzu nemlendirmenin ve ona biraz tazelik katmanın harika bir yolu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Detoks suyunun sağlık açısından pek çok faydası vardır. Alternatif bir terapi şekli veya alternatif tıbbın bir parçası olarak kullanılabilir. Kanı temizlemeye yardımcı olur. Vücuttaki fazla toksinleri atar. Sindirimi iyileştirir, metabolizmayı hızlandırır. Ödem attırır. Zayıf beslenme veya yaşam tarzı seçimleri nedeniyle yorgun veya düşük enerji seviyeleri olan kişilerde enerji seviyelerini yükseltir. Yağların yakımını sağlayarak kilo verilmesine yardımcı olur.

sıvı detoks suları

Detoks Suyunun Özellikleri Nelerdir? Detoks Suyu Ne İşe Yarar?

Detoks suyunun arkasındaki fikir, vücudunuzu toksinlerden arındırmanıza ve sisteminizdeki atık ürünlerden kurtulmanıza yardımcı olabilmesidir. Bu nedenle, özellikle oruç veya nootropik takviyelerle birleştirildiğinde, insanların detoks suyunu yağ yakıcı özelliği sayesinde de kilo vermenin iyi bir yolu olarak lanse ettiğini sık sık görürsünüz. Faydalarına ödem attırıcı özelliği de eklenince, insanların detoks sularına olan ilgisi günden güne artıyor.

Vücudunuzdan toksinlerin atılmasına yardımcı olmak için tüketilebilen infüze edilmiş olan bu detoks sularını içtiğinizde, vücudunuzu nemlendirecek ve kan dolaşımınızda kaybolan sıvıları yenileyecektir. Bu, işte veya okulda öğle veya akşam yemeklerinde tüketildiğinde gün boyunca enerjik ve tazelenmiş hissetmenizi sağlayacaktır.

Birçok insanın detoks suyuyla ilgili sevdiği bir şey, kilo vermelerine yardımcı olma yeteneğidir. Kilo kaybı ve daha iyi bir cilt dahil olmak üzere sağlığa sayısız faydası olduğu düşünülmektedir.

Detoks Suyu Ne zaman İçilmelidir?

Detoks içecekleri hidrasyon seviyelerini korumak için sabahın erken saatlerinde metabolik güçlendiriciler olarak alınabilirler. Ayrıca öğün aralarında ara öğün olarak da içebilirsiniz.

Yağ Yaktıran En Etkili Detoks Suyu Tarifleri

Günümüzde insanlar kilo verebilmek için evde yağ yaktıran detoks suyu tariflerini yapmayı deniyorlar. En basit tarif olarak bir bardak soğuk veya oda sıcaklığındaki suya bir miktar taze limon suyu sıkıp ardından tat vermesi için salatalık dilimleri ve nane yaprağı ekleyerek kendi detoks sularını hazırlıyorlar. Hatta çilek, yeşil elma gibi meyveler ekleyerek tatlı ya da ekşi aromalar oluşturarak çeşitlendiriyorlar. Biz de size şimdi yağ yaktıran en etkili detoks suyu tariflerinden bir kaç tanesini vereceğiz.

salatalık nane limon detoks suyu
 

  1. Limon, Salatalık, Nane Detoks Suyu

Herkes tarafından en bilinen detoks tarifidir. İştah azaltıcı etkisiyle ekstra kalori almanızı  engeller.

Malzemeler:

1 orta boy salatalık dilimleri

1 limonun dilimleri

10-12 taze nane yaprağı

1 yeşil elma dilimleri

Su (1 litre)

Limon, yeşil elma ve salatalığı iyice yıkayıp ince dilimlere ayırın. Sürahiye limon, salatalık, elma ve naneyi ekleyerek suyu ilave edin. 2-3 saat sonra detoks suyunuzu tüketebilirsiniz.

yeşil detoks suyu

  1. Yeşil Elma & Ispanak Detoks Suyu

Bağışıklığı güçlendiren ve mükemmel bir c vitamini kaynağı olan yeşil elma ile vücuttaki iltihaplanmayı azaltmak ve kansere karşı koruma sağlayan ıspanağın birleşimi ve birkaç eklemeyle ortaya çıkan bu sağlıklı karışım gün içinde enerji verir, daha az yorgunluğa neden olur ve tokluk verir.

Malzemeler :

1 küçük kereviz sapı

3 dilim zencefil

1/2 orta boy yeşil elma

3 su bardağı ıspanak

1/8 orta boy limon

1/3 su bardağı kıyılmış maydanoz

Su

Hepsini pürüzsüz olana kadar blender’da karıştırın. Tadını çıkarın, afiyet olsun.

biberli detoks suyu

  1. Biberli Detoks Suyu

Hızlı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız bu içecek idealdir çünkü iştahınızı bastırır ve metabolizmanızı hızlandırır, böylece normalden daha az yemek yerken daha fazla yağ yakarsınız.

 Malzemeler :

1/2 çay kaşığı acı biber

3 dilim taze zencefil (Katmanlar halinde dilimlenmiş)

1/2 limon (Katmanlar halinde dilimlenmiş)

1 kivi (Katmanlara dilimlenmiş)

1 yemek kaşığı chia tohumu

4 yemek kaşığı nar

3 su bardağı su

Hepsini pürüzsüz olana kadar blender’da karıştırın. Tadını çıkarın, afiyet olsun.

kekik ve greyfurtlu detoks suyu

  1. Greyfurt ve Kekik Detoks Suyu

Greyfurt, lif ve besin açısından yüksektir, metabolizmayı hızlandırır ve tokluk hissini arttırır.

Malzemeler:

1 greyfurt (soyulmuş)

2 su bardağı maden suyu

bir demet taze kekik

Hepsini pürüzsüz olana kadar blender’da karıştırın. Tadını çıkarın, afiyet olsun.

chialı detoks suyu

  1. Aromalı Chia Tohumlu Detoks Suyu

Chia tohumlarının yüksek lif içeriği, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur, bu da açlık krizlerini kontrol eder. Ayrıca kalp sağlığını, beyin fonksiyonunu ve ruh hali düzenlemesini destekleyen omega-3 yağ asitleri içerir. Omega-3'ler kalp hastalığı, inme ve belirli kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir ve yorgunluk veya depresyon gibi semptomları hafifletebilir.

Malzemeler:

1 su bardağı filtrelenmiş su veya hindistan cevizi suyu

2 yemek kaşığı chia tohumu (çiğ kullanın)

1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)

1/4 çay kaşığı vanilya özü (isteğe bağlı)

Chia tohumlarını suya atıp 30 dakika buzdolabında bekletin. 30 dakika sonra, tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar blender’da karıştırın. Detoks suyunuz hazır, tadını çıkarın, afiyet olsun.

 

Evde detoks suyu yapmak yerine hazır detoks paketleri isterseniz Formena'nın taze ve günlük üretimli detoks sularını inceleyebilirsiniz. İlk 2 günü sıvı olmak üzere kalan 3 günü diyet yemeklerle desteklenmiş 5 günlük katı - sıvı detoks paketi veya sadece sıvı detokstan oluşan 2 günlük sıvı detoks sularımız hakkında bilgi alarak sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Sorular

Detoks suyunu hazırlama yöntemleri ikiye ayrılır. İlk yöntem, detoks için etkili olan sebze ve meyvelerin doğranarak 1 litre suda bekletilip daha sonra tüketilmesidir. İkinci yöntem ise, sebzelerin ve meyvelerin ezilerek suyunun ve posasının çıkarıldığı yöntemdir. Bu yöntemde, sebzedeki mineral ve vitaminlerin çoğu kaybedilmemiş olmaktadır. En etkin sıkım yöntemi ise soğuk sıkım yöntemidir.
Sizi Arayalım
Formena Diyet Yemekleri

Sıkça Sorulan Sorular

Detoks suyu nasıl hazırlanır?

Detoks suyunu hazırlama yöntemleri ikiye ayrılır. İlk yöntem, detoks için etkili olan sebze ve meyvelerin doğranarak 1 litre suda bekletilip daha sonra tüketilmesidir. İkinci yöntem ise, sebzelerin ve meyvelerin ezilerek suyunun ve posasının çıkarıldığı yöntemdir. Bu yöntemde, sebzedeki mineral ve vitaminlerin çoğu kaybedilmemiş olmaktadır. En etkin sıkım yöntemi ise soğuk sıkım yöntemidir. Detaylar